28a diada de l’atletisme català

28a DIADA DE L’ATLETISME CATALÀ

· Mútuacat ha patrocinat l’esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Atletisme amb  la tradicional concessió de premis a les persones que han estat mereixedores de públic reconeixement pel seu treball i dedicació en aquest esport.

Manresa, juny de 2019. El 13 de juny d’enguany s’ha celebrat a l’Edifici Docent del Consell Català de l’Esport d’Esplugues de Llobregat la vint-i-vuitena edició de la gran festa de l’atletisme català. Durant la celebració ha tingut lloc la concessió de premis i guardons a tots aquells que han excel·lit pels seus mèrits. En aquesta edició, els premis als millors atletes catalans de la temporada 2018 han estat per a Estela Garcia i Adel Mechaal, que han estat guardonats juntament amb d’altres atletes, clubs, entrenadors i jutges.

La Federació també ha fet un públic agraïment a Mútuacat, pel seu suport a la Federació Catalana, a l’atletisme i a l’esport en general.

El representant de Mútuacat a l’acte, Leo Martínez, director del Departament Comercial i de Màrqueting  va adreçar-se als atletes per recordar-los que, quan es lesionen, és Mútuacat qui coordina els serveis mèdics per aconseguir la seva recuperació tan aviat com sigui possible perquè puguin continuar practicant l’esport que estimen i que és la seva passió. 

També va destacar que la Mútua actualment dona cobertura sanitària a més de divuit federacions i a uns 60.000 esportistes federats, però que únicament patrocina la Federació Catalana l’Atletisme, perquè creu que és la federació que té més influència sobre la societat en general a l’hora d’incorporar l’esport com un hàbit saludable. Un exemple d’aquesta beneficiosa influència es desprèn del fet que la temporada passada Mútuacat va coordinar més de 70.000 esportistes no federats en vuitanta-sis curses populars.

Va manifestar-se encantat de la confiança que ha mostrat la Federació en la Mútua ja que, després d’haver-hi concertat la temporada 2017-18 el servei sanitari per a tots els esportistes majors d’edat, aquesta temporada també ha contractat els serveis mèdics per als 10.000 menors, que són la base per aconseguir esportistes d’alt nivell com els que la Diada ha guardonat i reconegut.

Va concloure el seu parlament avançant dades estadístiques de la utilització dels serveis durant la temporada 2017-18 per part dels federats majors de 18 anys: 

  • Hi va haver 404 accidents que van generar 2.048 peticions de servei. 
  • La freqüència va ser del 10%, és a dir, de cada 10 federats se’n va lesionar un.
  • Els principals serveis demandats van ser fisioterapia 25%, cirurgia i traumatologia 21%, ressonàncies magnètiques 20%, urgències 15%.
  • En l’actual temporada 2018-19 s’ha disminuït la freqüència al 8,97%, però les lesions han estat més greus, ja que s’han incrementat els serveis de cirurgia i traumatologia del 21% al 26%, i l’hospitalització del 8% al 14%.

Descarrega’t la nota de premsa

/ actualitat / Tags: ,