Acord Reanima

ACORD ENTRE MUTUACAT I PRESABA AMB REANIMA

L’objectiu de la col·laboració és vetllar per un entorn cardioprotegit que permeti una actuació immediata davant les aturades cardíaques

Manresa, 22 de gener de 2020. Avui Mutuacat i Presaba han signat un acord de col·laboració amb Reanima, empresa dedicada a la distribució de desfibril·ladors externs i a la formació en suport vital i primers auxilis.

La iniciativa, que s’adiu amb la vocació de prevenció i protecció de la salut de les entitats promotores, pretén posar a l’abast de la població sistemes de reanimació cardiopulmonar situats en llocs estratègics, fora de l’àmbit hospitalari. Es tracta de crear sinèrgies per facilitar l’augment de zones cardioprotegides en el nostre entorn i alhora proporcionar coneixements sobre com actuar davant d’una emergència cardiorespiratòria.

A Catalunya, cada any perden la vida entre 3.000 i 4.000 persones per una aturada cardíaca sobtada. Afecta persones de totes les edats i sexes i és imprevisible. L’única manera de salvar una persona amb aturada cardiorespiratòria és utilitzant un desfibril·lador, que li aplica una descàrrega elèctrica perquè el cor torni a bategar normalment.

Per recuperar la víctima sense seqüeles és vital utilitzar el desfibril·lador en els primers minuts de l’aturada, sobretot tenint en compte que el temps mitjà des de la trucada d’emergència fins a l’arribada del servei d’emergències mèdiques és d’entre 5 a 11 minuts en zones urbanes. Durant aquest temps la supervivència de la víctima depèn de les persones que han presenciat l’episodi de pèrdua de coneixement.

Els desfibril·ladors externs són aparells segurs i efectius que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor del malalt minuts abans que arribi l’ajut professional. Per això és important posar-los a l’abast de tothom, en llocs freqüentats i facilitar la ràpida intervenció de les persones que es troben a prop de la víctima.

Tot i que els desfibril·ladors disposen d’instruccions perquè tothom els pugui fer servir en cas d’urgència, la seva distribució va acompanyada de formació a les persones que els han d’usar per aconseguir que la seva utilització sigui el màxim d’efectiva.

Estem convençuts que l’acord signat será tot un èxit i el fidel reflex del compromís amb la salut de Mutuacat, Presaba i Reanima, alhora que contribuirà a fer de Catalunya un país cada vegada més segur.

Descarrega la nota de premsa aquí

/ actualitat