Cens- Foment -Llengua

MUTUACAT, UN ANY, MÉS AL CENS D’ENTITATS DE FOMENT DE LA LLENGUA CATALANA 

 

MANRESA, 12 de juliol de 2022.  Un any més, Mutuacat ha estat inclosa en el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius concrets.

Per a Mutuacat és un honor continuar formant part del Cens, ja que s’avé amb un dels nostres tres valors troncals: el catalanisme. Des de la Mútua fomentem la nostra llengua de la manera més humil i alhora més important que hi ha: amb l’ús.

Efectivament, el català és la nostra llengua habitual, en les comunicacions orals i escrites, públiques i internes, en paper i en format digital… Per això  hem anat creant models de llengua en el sector assegurador, que en general té poca preocupació per la llengua catalana.

Vam llançar la primera app de salut privada en català: Salutcat. L’oferim als nostres clients d’assistència sanitària i la promocionem, sobretot, en els esdeveniments esportius que assegurem. 

A més ens preocupa molt la qualitat lingüística de les nostres comunicacions, per la qual cosa disposem d’un Servei d’Assessorament Lingüístic propi. De fet, hem rebut premis per fomentar la llengua catalana, com el Premi PIME, de PIMEC i la Generalitat, a l’entitat empresarial que més fa pel foment de la llengua catalana (2016) o l’Accid-Òmnium 2017 a la defensa de la llengua.

Per tot això, ens sentim orgullosos i agraïts que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hagi tornat a considerar-nos mereixedors de formar part del Cens, que aquest any ja inclou més de 300 membres.

 

Descarrega la notícia

CA