Infants que van a l'escola carregats amb la motxilla

PES I SALUT: COM EVITAR EL MAL D’ESQUENA AMB LA MOTXILLA CORRECTA

L’inici de cada nou curs escolar  implica organitzar i preparar l’equipament dels infants. Aquesta tasca inclou triar les motxilles i bosses adequades per transportar llibres, material escolar i altres pertinences. A més, no hem de passar per alt l’ús de bosses específiques per a activitats extraescolars com l’esport, la música…

Motxilles escolars

Les motxilles són un element fonamental per als escolars, ja que influeixen en la seva comoditat i salut. L’Associació Americana d’Ortopèdia Pediàtrica assenyala que una motxilla no hauria de pesar més del 10-20% del pes del nen i ha de ser ajustable per evitar malestar o mal d’esquena. Cal no oblidar que els escolars s’estan en fase de creixement i que un mal ús podria repercutir en la seva salut futura.  Per això, cal tenir en compte alguns consells:

  •  Escollir una motxilla adequada a l’edat i l’alçada del nen: no ha de ser més gran que la mida del tronc.
  • Portar només el material que es necessita per aquell dia en concret i revisar-lo diàriament per evitar carregar pes innecessari.
  • Repartir el material dins la motxilla de manera que quedi equilibrat i ben distribuït. El material més pesat i voluminós s’ha de col·locar a la part posterior de la motxilla prop de l’esquena.
  • Les motxilles amb corretges acolchades i compartiments interiors poden ajudar a distribuir millor el pes.
  • Portar sempre la motxilla col·locada sobre les dues espatlles i per sobre la cintura, i ajustar les corretges de manera que quedi el més enganxada al cos possible i que no es balancegi.

Bosses per a activitats extraescolars

A més de les motxilles escolars, també és important parar atenció al pes d’altres bosses essencials per als estudiants que participen en activitats extracurriculars. Les bosses d’esport són perfectes per transportar roba i equipament esportiu. Garantir que siguin lleugeres, pràctiques i resistents a l’aigua és clau. D’altra banda, les bosses de música han de ser pràctiques i oferir protecció per als instruments musicals sense perjudicar la comoditat de l’escolar.

Com triar la bossa adecuada

A l’hora de triar motxilles i altres bosses, és important considerar la qualitat, la comoditat i les necessitats de cada estudiant. Les bosses han de ser pràctiques, ajustables i amb una capacitat de càrrega adequada. Cal recordar revisar-les periòdicament per assegurar-se que estiguin en bon estat i que no superin el pes recomanat.

En conclusió, les motxilles i altres bosses són una part fonamental de la vida estudiantil. Triar-les amb cura i revisar-les sovint pot ajudar a garantir que els escolars puguin transportar els seus objectes amb comoditat i seguretat.

/ Blog / Tags: , ,
CA