
Màster de Qualitat i Seguretat Alimentària: Sistema APPCC
L’objectiu del màster és formar professionals capaços d’identificar i controlar eficaçment els riscos que afecten la salubritat i qualitat dels aliments, al llarg de tot el procés d’elaboració. L’àmbit d’actuació abasta tota la cadena alimentària: des de l’obtenció de les matèries primeres fins la distribució del producte final. Mitjançant una formació teòrica i pràctica, adquiriràs la competència professional per dissenyar i implantar sistemes de gestió eficaços i innovadors, amb els quals garantir els més alts nivells de qualitat i seguretat en qualsevol àmbit de la indústria alimentària.
- Crèdits: 60ECTS
- Preu: 2450€
- Modalitat: En línia
- Idioma: Català
Titulació:
Destinataris
La formació s’adreça preferentment a:
- Titulats universitaris
- Professionals del sector alimentari
- Responsables de qualitat
- Integrants de l’equip de seguretat alimentària
- Formadors en seguretat alimentària
- Auditors de sistemes de qualitat
- Assessors d’empreses
- Tècnics de l’Administració
Sortides professionals
Comptar amb aliments sans i de màxima qualitat és una demanda creixent de la nostra societat. Per això, els titulats del Màster poden exercir la seva activitat en diferents àmbits:
- Departaments de qualitat d’empreses alimentàries: sector carni, pesquer, lacti, hortofrutícola, cereals,begudes, restauració col·lectiva, comerços, etc.
- Formació i consultoria en matèria de qualitat iseguretat alimentària
- Administracions públiques
- Associacions de consumidors
Estructura i continguts
El Màster consta d’un Postgrau en APPCC (link al postgrau) de 30 crèdits ECTS, després del qual els alumnes que desitgin el títol del Màster han de cursar una ampliació d’uns altres 30 crèdits ECTS
Postgrau en APPCC
- Fonaments de la seguretat alimentària.
- La gestió de la seguretat alimentària.
- Planificació i etapes preliminars del sistema APPCC.
- Estudi i implantació del sistema APPCC.
- Perill alimentari I: contaminants biològics.
- Perill alimentari II: contaminants químics.
- Perill alimentari III: contaminants físics, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- La gestió de la prevenció: formació.
- La gestió de la prevenció: procés.
- La gestió de la prevenció: disseny de plans de traçabilitat.
- Sistemes de verificació.
- Qualitat alimentària.
Ampliació per al Màster
- Tècniques de preparació, transformació i conservació dels aliments.
- Tècniques d’identificació i traçabilitat.
- Tècniques d’avaluació i control.
- Desenvolupament del projecte.
- Especialitat del sector: *
- Carni
- Restauració i hostaleria
- Lacti
- Panificació i pastisseria
- Hortofrutícola
- Pesquer
- Begudes
- Altres
* En aquest mòdul es poden combinar tres especialitats o desenvolupar-ne només una.
Metodologia
T’oferim un programa formatiu flexible, adaptat a les teves necessitats i disponibilitat.
Campus online
El Màster es desenvolupa a través d’un Campus Online on disposes de múltiples recursos per optimitzar el teu procés d’aprenentatge: varietat de continguts i formats, activitats interactives, eines de col·laboració, espais de debat…
Acompanyament i col·laboració
Comptes amb el suport permanent de tutors i professors experts. L’intercanvi de coneixements i la col·laboració amb la resta de participants del curs són altres elements clau de la formació.
Enfocament professionalitzador
Et plantegem exercicis pràctics que simulen les situacions que hauràs de gestionar en la teva activitat professional. Per a la resolució d’aquestes activitats, el curs aporta continguts especialitzats i múltiples fonts d’informació, a més de l’orientació i ajut permanent dels docents.
Periòdicament organitzem jornades presencials d’assistència voluntària: conferències, visites a instal·lacions, sessions de networking…
Titulació
Títol propi expedit per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
Poden accedir al màster els titulats universitaris procedents de tots els àmbits. No obstant això els més adequats són els relacionats amb l’organització d’empresa i els recursos humans.
És un màster propi, ja que tal com s’estableix en l’Annex VI del RD 39/1197, i amb l’article 1.19 del RD 337/2010, l’apartat 2 de l’article 37 queda redactat en els següents termes: “per desenvolupar les funcions relacionades amb l’apartat anterior serà precís comptar amb una titulació universitària oficial i estar en possessió d’una formació mínima acreditada per una Universitat amb el contingut que s’especifica en el programa a que es refereix l’annex VI, que tindrà una durada no inferior a sis-centes hores i una distribució horària adequada a cada projecte formatiu, respectant l’establert en el citat annex”.