ESTIMAR EL CATALÀ

L’ús i la correcció, dues constants a Mutuacat

Tots els treballadors tenen integrat el Softcatalà al seu ordinador

 

MANRESA, 1 d’abril de 2022. No és cap secret que Mutuacat estima el català. No obstant això, és bo proclamar-ho en un moment en què la nostra llengua es veu greument amenaçada per sentències restrictives que, sens dubte, agreujaran la reculada del seu ús social.

Fa temps que sociolingüistes i entitats com Plataforma per la Llengua alerten d’aquest fet. Al conjunt dels Països Catalans, només el 32,4% de la població és parlant habitual de català, i al Principat la xifra és del 36,1%. Aquest retrocés amenaça la seva supervivència i situa el català en una situació d’emergència lingüística.

 

Ús normal i habitual

Per això tots els que ens neguem a veure la seva desaparició hem de continuar fent el que hem fet sempre: parlar-lo i transmetre’l als nostres fills. Cal vetllar perquè les institucions el protegeixin i ésser consumidors responsables que primen els productes i serveis que respecten la nostra llengua.

 En aquest sentit, Mutuacat és lingüísticament responsable. Ha treballat des dels inicis pel foment de la llengua catalana, i ha contribuït a normalitzar-la en el sector de les assegurances,  molt castellanitzat. De fet, és l’única asseguradora que pertany al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana i la utilitza en totes les comunicacions internes i externes, a les xarxes socials i al web corporatiu, exclusivament en llengua catalana. Fins i tot va desenvolupar la primera app de salut en català, que actualment compta amb un xat mèdic 24h/7d.

Cura per la qualitat lingüística

No obstant això, l’ús i la visibilització no són la nostra única inquietud de la mutualitat. La preocupació per la correcció l’ha portat a vetllar per l’adequació del seu model lingüístic mitjançant un servei d’assessorament propi. Però, el més important és la sensibilització de tots i cadascun dels membres de la plantilla per cercar en el dia a dia la qualitat lingüística de textos i discursos. Per exemple, tots disposen d’accés directe al Softcatalà i usen habitualment l’Optimot i el DIEC.

No és estrany, doncs, que compti amb reconeixements com el Premi PIME 2016 a la qualitat lingüística en el món empresarial o l’Accid-Òmnium 2017 a la defensa de la llengua.

 

Descarrega la notícia

CA