Salutcat

INFORMACIONS GENERALS

Els coronavirus són una família de virus que causen infeccions respiratòries. S’anomenen així perquè, observats al microscopi, semblen envoltats per una corona. Un d’aquests coronavirus és el SARS-CoV-2, que va sorgir de la Xina el desembre del 2019 i que<> ha provocat la malaltia, que ens preocupa actualment, anomenada covid-19.

Quins són els símptomes?
Els símptomes més comuns són lleus, poden semblar els d’una grip, afecten un 80% de les persones i són malestar general, febre, tos. En alguns casos pot produir sensació de falta d’aire, d’ofec i, en els més greus, la infecció pot causar pneumònia i altres complicacions.

Com s’encomana?
Per analogia a altres infeccions causades per virus similars, sembla que es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta persona. Per això, és important tapar-se la boca amb mocadors o amb el colze en tossir i rentar-se les mans molt sovint.

Com ens podem protegir?
Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

 • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
 • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
 • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 • Poseu-vos la mascareta. L’ús de las mascareta és obligatori per a totes les persones de 6 anys en endavant, en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.
 • Ventileu sovint els espais tancats.
 • Limiteu la vida social

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Actualment totes les oficines de Mutuacat estan obertes en l’horari habitual:

  De dilluns a dijous: de 8.30 a 13.45 i de 15.00 a 18.00
  Divendres: de 8.30 a 14.45

També podeu contactar amb nosaltres al telèfon 93 877 33 33 i a l’adreça electrònica mutua@mutuacat.cat
Podeu demanar-nos autoritzacions per correu electrònic a auto@mutuacat.cat o bé per whatsapp al 608 69 21 33.

MUTUACAT I L’EMERGÈNCIA SANITÀRIA PEL CORONAVIRUS

L’assistència sanitària està garantida per a tots els nostres assegurats de salut, amb l’abast i condicions de la pòlissa que tinguin contractada. De fet, la xarxa sanitària de titularitat privada està col·laborant estretament amb el sector sanitari públic amb la finalitat de frenar la propagació d’aquesta malaltia. En cas d’hospitalització, es seguiran els criteris que marqui la sanitat pública.

Com sabeu, el diagnòstic, tractament i seguiment de la COVID es realitza a través de la Xarxa Pública de Salut per tal de controlar la pandèmia. Per això si teniu símptomes de COVID,

 • Poseu-vos en contacte amb el vostre Centre d’Atenció Primària,
 • Truqueu al 061 (“Salut Respon” fora de l’horari del CAP)
 • Feu una eConsulta al vostre metge a través de l’App “La Meva Salut”.

De tota manera, si ho necessiteu, estem a la vostra disposició al 93 877 33 33. També podeu utilitzar la nostra App Salutcat, on es poden fer consultes mèdiques il·limitades i evitar així els col·lapses als centres de de salut.

En cas d’urgència, podeu trucar al 061 o adreçar-vos als centres d’urgències de la nostra guia mèdica.

I si necessiteu saber si teniu, o no, la covid-19, podeu fer-vos la PCR amb Mutuacat. Inclou assistència en viatge i l’app Salutcat.