Nens Petits Escola

ARA I SEMPRE, L’ESCOLA EN CATALÀ

Mutuacat s’adhereix al manifest de Som Escola contra la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà

MANRESA, desembre de 2021. Arran de l’aval del Tribunal Suprem a la sentència del TSJC que obliga tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà, Mutuacat, única asseguradora que forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana de la Generalitat de Catalunya, dóna suport a l’escola en català i s’adhereix al manifest de Som Escola.

Considerem que cap òrgan judicial hauria de poder atemptar contra el model educatiu català. La immersió lingüística és un model d’èxit que contribueix a la cohesió social, a la igualtat d’oportunitats i a la normalització de l’ús del català.

És molt preocupant veure com retrocedeix l’ús del català en el conjunt de la societat i especialment entre els joves. I ho és més encara constatar que, en comptes d’implantar-se mesures per revertir aquesta tendència, l’escola catalana i el català reben contínues agressions, en cap cas innocents.

 Per això, animem a tothom a mobilitzar-se i a expressar el rebuig als atacs al nostre model educatiu, a les nostres institucions, a la nostra cultura i  a la nostra llengua.

Demanem polítiques decidides per evitar-les i sobretot per protegir i estimular l’ús social del català.

Descarrega la notícia aquí

/ actualitat / Tags: , , ,