federacions

MUTUACAT AJUDA LES FEDERACIONS ESPORTIVES

  • La mutualitat patrocina amb 40.000€ les federacions catalanes que té assegurades
  • La col·laboració s’emmarca en el caràcter no lucratiu de l’entitat
  • Un acord propiciat des d’Unifedesport per a les seves entitats associades

Manresa, 13 de novembre de 2020. En el context de les restriccions a l’activitat esportiva arran de la pandèmia,  Mutuacat ha signat un acord amb Unifedesport i la Unió de les Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), com a representants de les federacions catalanes que li confien la salut dels seus esportistes. 

En un moment especialment delicat socialment i econòmicament, Mutuacat les ajudarà amb un patrocini econòmic de 40.000 € dins de la propera temporada 2020/2021, per dur a terme activitats formatives i de difusió d’hàbits saludables en la pràctica de l’esport. 

Unifedesport que, davant l’afectació que ha produït la pandèmia en el sector esportiu, ha dut a terme accions enfocades a minimitzar el perjudici de les seves entitats, serà l’encarregada de coordinar la gestió d’aquesta ajuda amb cada una de les federacions assegurades. L’ajuda es farà efectiva en el moment de formalització de la renovació de les pòlisses contractades.

Cal entendre aquesta iniciativa com una acció plenament coherent amb la idiosincràsia de la mútua i amb els seus valors de compromís, solidaritat i catalanisme, ja que el seu caràcter d’entitat sense ànim de lucre l’obliga a revertir els beneficis en la societat. Mutuacat està sensibilitzada amb les activitats d’interès general pel país, dins de les quals es troba el foment i la pràctica de l’esport. Per això ha optat per ajudar el món esportiu, molt castigat per la crisi produïda per la covid-19.

La iniciativa coincideix amb les veus del sector que demanen a l’Administració ajuts davant la seva situació. El confinament va repercutir molt negativament en el finançament de les entitats esportives amb l’anul·lació de competicions, esdeveniments, casals, tancament de centres esportius… I ara, amb la segona onada de la pandèmia, les entitats i empreses esportives tornen a patir les conseqüències de les restriccions amb l’aturada de les competicions i el toc de queda, que afecta molts entrenaments i implica el tancament de moltes instal·lacions en un horari de màxima afluència.

En aquest sentit, fa pocs dies Gerard Esteva, president de la UFEC i d’UNIFEDESPORT, va presentar un pla de rescat del sector en el qual s’incideix en tres àmbits: la reactivació de l’activitat esportiva, la modificació del toc de queda i els ajuts a fons perdut per a empreses i entitats esportives. El lema del pla és ben il·lustratiu: l’esport està tocat de mort.
Segons les paraules de Sergi Macià, director general de Mutuacat, no és gens sorprenent que les beneficiàries de la solidaritat de Mutuacat siguin les federacions catalanes que li fan confiança ja que, com a asseguradora líder de l’esport català, en coneix bé la problemàtica. De fet, la mútua gestiona 17 federacions a tot l’Estat, i té cura de la salut dels seus 70.000 esportistes federats, als quals s’ha d’afegir 100.000 esportistes amateurs que estan inclosos dins dels consells esportius comarcals, lligues esportives de futbol, grans grups esportius i  gimnasos.

Descarrega la notícia aquí

/ actualitat, Salut, solidaritat / Tags: , ,