Natàlia Mas en la presentació dels Pressupostos de la Generalitat a Manresa

NATÀLIA MAS A MANRESA

MANRESA, 8 de març de 2023. Natàlia Mas, consellera d’Economia i Hisenda, va ser ahir a Manresa. Es va reunir, juntament amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol, amb l’alcalde, Marc Aloy i altres membres del consistori. Tot seguit va signar al llibre d’honor.

Posteriorment, va presentar el projecte de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a la vegueria de la Catalunya central a la sala d’actes d’Althaia. A la Catalunya central es preveuen 114 M€ d’inversió territorialitzada, xifra que representa un increment del 34% respecte de l’any anterior.

Entre les actuacions previstes a la zona, Natàlia Mas va destacar millores en els equipaments educatius i de salut i grans inversions en infraestructures ferroviàries. En aquest sentit, la consellera va afirmar: Hem d’acompanyar al sector industrial perquè pugui fer front als reptes i transformacions. A la Catalunya central, el pes de la indústria és molt elevat, compta amb una bona demografia empresarial i una taxa d’atur per sota la mitjana de Catalunya.”

I va afegir: “Els pressupostos 2023 ens permeten reforçar infraestructures de salut fonamentals; ampliar centres educatius i millorar l’eficiència energètica; millorar la xarxa ferroviària; incrementar àmbits de finançament als ens locals, entre altres mesures.”

Sergi Macià, director general del Grup Mutuacat, va assistir a l’acte per tenir informació de primera mà sobre l’actualitat econòmica.

Descarrega la notícia