Pedrega Team

PEDREGA TEAM, EL PRIMER EQUIP ESTATAL QUE ES CARDIOPROTEGEIX PER AL DAKAR

Un equip no només preparat per la prova, un equip preparat per salvar vides

MANRESA, 27 de desembre de 2021. Pedrega team és el primer equip estatal que s’ha cardioprotegit per a la prova més dura del món de l’automoció. I ho ha fet gràcies a la col·laboració de RescueBike i Reanima, del Grup Mutuacat.

Les dues empreses han sumat esforços per aconseguir aquesta fita i ho han fet des de l’especialització. Ja que RescueBike es dedica al servei d’emergència, rescat i formació en primers auxilis, i Reanima distribueix desfibril·ladors (DEA) i ofereix formació en emergències sanitàries.

Durant la dura prova del Dakar, es disposa de grans professionals i recursos sanitaris, però, en cas d’aturada cardíaca, avançar-se a la seva arribada, iniciant la reanimació i col·locant un desfibril·lador, pot ser motiu d’èxit.

RescueBike ha realitzat la formació sanitària per al personal de l’equip. Ha ensenyat com identificar l’aturada cardiorespiratòria, com tractar una persona inconscient i que no respira i com iniciar les compressions toràciques de forma exitosa fins a l’arribada i col·locació d’un desfibril·lador. Sobretot cal remarcar que la reanimació no pot fer mal a ningú.

Reanima, per la seva part, ha cedit diferents unitats de desfibril·ladors per ubicar als vehicles. En aquest cas, també cal remarcar que un desfibril·lador solament funciona si ha de funcionar. No pot fer mal a ningú, ja que en cas en cas d’equivocació, un DEA no farà cap descàrrega.

La cardioprotecció del Pedrega Team és una gran notícia tant per a l’equip, com per als companys que puguin necessitar la seva ajuda.

L’aturada cardiorespiratòria, principal causa de mort a Europa

A més, però, esperem que el seu exemple ajudi a sensibilitzar tota la societat. Cal tenir en compte que l’aturada cardiorespiratòria és la principal causa de mort a Europa amb un cas cada 45 segons. I si la quantitat de casos és preocupant, també ho és l’index de recuperació. A Espanya, de cada 100 aturades només es recuperen entre 6 i 8 casos. El motiu és el temps de reacció: per cada minut que passa des que té lloc l’aturada, l’esperança de vida cau un 10%.

El desconeixement per part de la ciutadania sobre com identificar i com actuar davant d’aquesta emergència, així com no disposar de prou desfibril·ladors de forma precoç (els primers 5 minuts), fan difícil poder canviar el percentatge de supervivència.

Les peces clau per revertir aquesta situació seran l’existència de gent formada i preparada, disposar dels recursos de forma imminent, desfibril·ladors, i l’arribada dels sistemes d’emergències.

És precisament per aquest motius que RescueBike i Reanima han decidit cardioprotegir Pedrega team, un equip no només preparat per la prova, un equip preparat per salvar vides.

 

Descarrega la notícia aquí

/ actualitat, Esport, Salut / Tags: , , ,