Les Franqueses Tests antígens

LES FRANQUESES ACULL LA SEGONA ACCIÓ DE PIMEC COVID FREE

  • Es tracta d’una iniciativa de  PIMEC i Mutuacat, amb la supervisió del Dr. Oriol, Mitjà
  • En poc més de 4 hores es fan 257 tests d’antígens als treballadors

LES FRANQUESES DEL VALLÈS, 12 de novembre de 2020. Avui dijous, Mutuacat i PIMEC han fet la segona acció de la Campanya PIMEC Covid Free al Polígon Can Ribas de Les Franqueses. En aquesta ocasió han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de les Franqueses del Vallès. Des del punt de vista sanitari, el projecte compta amb l’assessorament i la supervisió del Dr. Oriol Mitjà

A partir de les  12.00 i fins aproximadament les 16 hores, tres equips sanitaris qualificats han fet 257 tests d’antígens per detectar positius de covid-19 i evitar així possibles contagis als llocs de treball. El test és un immunoassaig cromatogràfic ràpid destinat a la detecció qualitativa d’un antigen específic del SARS-CoV-2 present en la nasofaringe humana. Aquesta prova la realitzen professionals de la salut utilitzant un hisop nasofaringi recollit d’un pacient. Els resultats estan llestos en només 15 minuts.

Aquest tipus de proves tenen un 96% de sensibilitat i un 99% d’especificitat. Leo Martínez de Mutuacat ha explicat que “el 3% restant que dona falsos negatius són en moments en què el virus ja va de baixada i és menys contagiós”.

L’afluència de treballadors a les carpes on es realitzaven les proves s’ha fet de forma esglaonada, en torns de 30 minuts, i amb cita prèvia per evitar aglomeracions. D’altra banda, s’ha demanat als participants, que un cop fet el test, deixessin l’espai. Els resultats s’han fet arribar a cadascú per SMS.

A les dotze han arribat al polígon els representants de les personalitats implicades en el projecte.  Per PIMEC: Antoni Cañete, secretari general, Daniel Boil, president de PIMEC Vallès Oriental, Joan Enric Farrés, vocal de PIMEC Vallès Oriental i David Giménez, director executiu. Per Mutuacat, Sergi Macià, director general i Leo Martínez, adjunt a la Direcció General. L’Associació d’Empreses dels Polígons Industrials de les Franqueses del Vallès hi ha estat representada pel seu president, Jordi Deumal. Tots plegats han rebut  Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès.

L’alcalde ha destacat la importància de la col·laboració públicoprivada que hi ha al darrere de la iniciativa i ha afegit: “Uns diuen que ha de primar la salut. Uns altres, l’economia. Aquí fem les dues coses. Proves com aquestes es podrien portar a la cultura o als restaurants”.

Per la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC ha destacat que una de les prioritats de la iniciativa és” fer compatible la seguretat amb l’activitat econòmica”.

Precisament, la seguretat i la prevenció en els llocs de treball és bàsica per garantir la continuïtat de l’economia. Amb aquest objectiu les unitats mòbils del projecte continuaran recorrent els polígons catalans. Les properes accions estan previstes a Sant Fruitós de Bages i Sant Feliu de Llobregat.

Descarrega la notícia aquí

/ actualitat, Salut, solidaritat / Tags: , ,