ELS TESTS RÀPIDS D’ANTÍGENS ARRIBEN A LA CATALUNYA CENTRAL

  • Es tracta d’una iniciativa de  PIMEC i Mutuacat, amb la supervisió del Dr. Oriol Mitjà
  • Hi ha estat present el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa

SANT FRUITÓS DE BAGES, 19 de novembre de 2020. Avui ha tingut lloc la tercera acció de la campanya PIMEC Covid Free, impulsada per Mutuacat i PIMEC amb l’assessorament i la supervisió sanitària del Dr. Oriol Mitjà

A partir de les 11.00h les tres carpes dotades amb equips sanitaris qualificats han practicat 231 tests a treballadors de 20 empreses diferents. L’objectiu del projecte és detectar persones asimptomàtiques i evitar així possibles contagis als llocs de treball. Afortunadament avui no hi ha hagut cap positiu.

Com en les accions anteriors, s’han extremat les mesures de seguretat. Els treballadors que participaven en el cribratge s’havien d’haver inscrit abans i se’ls citava en torns de 30 minuts per evitar aglomeracions. L’espera tenia lloc a l’aire lliure i, un cop fet el test, se’ls demanava que abandonessin el recinte i se’ls enviaven els resultats per SMS.

La sessió d’avui ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que ha volgut conèixer en directe aquesta iniciativa pensada per afavorir la continuïtat econòmica del teixit industrial català. El conseller ha visitat el recinte i ha atès els mitjans de comunicació juntament amb el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, i el director general de Mutuacat, Sergi Macià.

També han estat presents a l’acte l’alcaldessa de Sant Fruitós del Bages, Àdria Mazcuñán, el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Felip Echarri, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, la directora general del departament d’Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, el director executiu de PIMEC, David Giménez, el president de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Fruitós de Bages, Ferran Boixadós, i de l’adjunt a la direcció general de Mutuacat, Leo Martínez.

En els parlaments s’ha destacat la importància de la iniciativa privada per col·laborar amb l’Administració davant l’amenaça que suposa la pandèmia i de la necessitat de garantir la continuïtat econòmica del país. Portar la seguretat i la prevenció a l’entorn de treball és bàsic per protegir les estructures productives. 

La propera acció de les unitats mòbils de PIMEC Covid Free serà a Sant Sant Feliu de Llobregat el 26 de novembre vinent.

Descarrega la notícia aquí