Test d’antígens

MUTUACAT I PIMEC PORTEN ELS TESTS RÀPIDS D’ANTÍGENS A SANT QUIRZE DEL VALLÈS

  • Èxit de la primera acció de PIMEC Covid free
  • Es realitzen 180 tests a treballadors de 24 empreses del Vallès

SANT QUIRZE DEL VALLÈS, 5 de novembre de 2020. Avui dijous, Mutuacat i Pimec han iniciat al polígon Can Feu – Barcelona Moda Center, la primera actuació de la campanya per acostar tests ràpids de covid-19 als polígons industrials, amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Sant Quirze del Vallès. 

A partir de les  12.00 i fins aproximadament les 16 hores, tres equips sanitaris qualificats han començat a realitzar tests d’antígens als treballadors de les empreses del polígon que ho hagin sol·licitat. El test és un immunoassaig cromatogràfic ràpid destinat a la detecció qualitativa d’un antigen específic del SARS-CoV-2 present en la nasofaringe humana. Aquesta prova la realitzen professionals de la salut utilitzant un hisop nasofaringi recollit d’un pacient. Els resultats estan llestos en només 15 minuts.

L’operatiu, com no podia ser d’altra manera, ha comptat amb les màximes mesures de seguretat: s’ha donat cita prèvia en torns de 30 minuts per evitar aglomeracions a les carpes i s’ha demanat als participants, que un cop feta la prova, deixessin l’espai. Els resultats s’han fet arribar a cadascú per SMS.

Han estat presents en aquesta primera acció Josep González, president de PIMEC, Sergi Macià, director general de Mutuacat, i el doctor Oriol Mitjà, que ha supervisat aquest pla d’actuació des d’un punt de vista sanitari. També hi han assistit Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, Josep Maria Catalán, president de PIMEC Vallès Occidental, i Leo Torrecilla, president de l’Associació de Polígons Industrials, entre altres personalitats. Tots ells han fet un recorregut per les unitats mòbils i han exposat els aspectes més destacats del projecte PIMEC Covid Free.

Aquesta iniciativa, impulsada des de l’àmbit privat, pretén complementar les diferents accions que es fan des de l’Administració per combatre la Covid-19. Així ho ha explicat el president de PIMEC, Josep González, que ha insistit en el fet que “cal buscar fórmules que permetin fer compatible l’activitat econòmica i empresarial amb les màximes garanties de prevenció i seguretat en els llocs de treball”.

Per al seva banda, Sergi Macià, director general de Mutuacat, per la seva ha manifestat que “és des d’aquesta col·laboració pública privada que podem revertir la situació al més aviat possible i, així, minimitzar l’impacte d’aquesta crisi sanitària i econòmica. Com més testos fem, més entorns segurs creem”.

El doctor Oriol Mitjà ha destacat que “el test d’antígens és ràpid, poc costós, amb molta fiabilitat i serveix per als asimptomàtics”. “Pot permetre ambients segurs de treball.

Precisament, la seguretat i la prevenció en els llocs de treball és bàsica per garantir la continuïtat de l’economia. Amb aquest objectiu les unitats mòbils del projecte continuaran recorrent els polígons catalans. Les properes accions estan previstes a Les Franqueses del Vallès, Sant Fruitós de Bages i Sant Feliu de Llobregat.

Descarrega la notícia aquí

/ actualitat, Salut, solidaritat / Tags: , ,