Test d'antígens Sant Feliu

ELS TESTS RÀPIDS D’ANTÍGENS A SANT FELIU DE LLOBREGAT

  • Les unitats mòbils de PIMEC Covid Free visiten el polígon industrial El Pla
  • Es tracta d’una iniciativa de  PIMEC i Mutuacat, amb la supervisió del Dr. Oriol Mitjà

SANT FELIU DE LLOBREGAT, 26 de novembre de 2020. La quarta acció de la campanya PIMEC Covid Free, impulsada per Mutuacat i PIMEC, s’ha desenvolupat en un dia gris i humit al polígon industrial El Pla. 

A partir de les  12.00 i fins aproximadament les 16 hores, s’han començat a realitzar tests d’antígens als treballadors de les empreses del polígon que ho havien sol·licitat prèviament. Aquesta prova la realitzen professionals de la salut utilitzant un hisop nasofaringi recollit d’un pacient. Els resultats estan llestos en només 15 minuts.

L’operatiu ha comptat amb les màximes mesures de seguretat: s’ha donat cita prèvia en torns de 30 minuts per evitar aglomeracions a les carpes i s’ha demanat als participants, que un cop feta la prova, deixessin l’espai. Els resultats s’han fet arribar a cadascú per SMS.

La sessió d’avui ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i de la regidora de Promoció Econòmica, Loren Rider, que han estat rebudes pels representants de les entitats implicades a la campanya:  Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet i president de l’Associació de Parcs Empresarials de Sant Feliu de Llobregat (AEPLA), Joan Saliner, vicepresident d’AEPLA, Leo Martínez, adjunt a la Direcció General de Mutuacat i David Giménez, director executiu de PIMEC.

Una iniciativa privada que s’ha avançat als cribatges de la Salut Pública

El projecte PIMEC Covid Free va arrencar a principi de novembre i consisteix a portar als polígons industrials de Catalunya tests ràpids d’antígens per detectar persones asimptomàtiques i evitar així possibles contagis. En paraules del Dr. Oriol Mitjà, supervisor sanitari del projecte “el test d’antígens és ràpid, poc costós, amb molta fiabilitat i serveix per als asimptomàtics. Pot permetre ambients segurs de treball”.

I, de fet, el seu objectiu és garantir la continuïtat econòmica del nostre teixit industrial alhora que  es correspon a un neguit que té la nostra societat en general davant el perill que suposen els asimptomàtics. Una bona prova d’aquest fet és que ara l’Administració comença a generalitzar els cribratges massius a través de tests d’antígens. Sense anar més lluny, la setmana vinent el sistema de salut pública en farà un al mateix Sant Feliu.

En aquest sentit, Leo Martínez, de Mutuacat, ha declarat: “Per revertir la situació actual és imprescindible la col·laboració del sector públic i privat. Nosaltres, com a asseguradora de salut, portem cinquanta anys avançant-nos, col·laborant i descongestionant el sistema públic de salut per adaptar-nos a les necessitats dels nostres mutualistes i creiem que la participació en aquesta campanya aporta un benefici social inqüestionable”.

L’èxit de les accions precedents a polígons de Sant Quirze del Vallès, Les Franqueses i Sant Fruitós de Bages, així com la quantitat de sol·licituds de diferents polígons per acollir la campanya demostren l’encert de la iniciativa i la implicació del sector industrial en la lluita contra la covid-19.

Les properes accions previstes es duran a terme aquest desembre a Terrassa, Fornells de la Selva (Gironès),  Reus, Granollers i Lleida.

Descarrega la notícia aquí