Màster en implantació i auditoria de normes de seguretat alimentària: BRC, IFS i FSSC 22000

Aquest màster et capacita per implantar, gestionar i auditar els estàndards internacionals BRC, IFS i FSSC 22000, cada cop més imprescindibles en un sector alimentari globalitzat i altament regulat.
Les empreses necessiten professionals preparats per afrontar processos exigents de certificació, amb coneixements sòlids i competències avançades tant tècniques com de gestió.
La formació combina una visió integral dels sistemes de seguretat alimentària amb eines pràctiques i estratègies aplicables al dia a dia. S’aplica una metodologia innovadora amb un fort enfocament professionalitzador i s’hi ofereix unas visió integral que garanteix l’òptim encaix dels estàndards amb la resta de sistemes de gestió de l’organització: APPCC, prerequisits…
Un cop superat el màster, estaràs capacitat/ada per:
- Implantar i gestionar les normes BRC, IFS i FSSC 22000 en qualsevol sector alimentari.
- Realitzar auditories internes i altres procediments de verificació i control per comprovar l’adequació de les normes de seguretat implantades.
- Gestionar i superar amb èxit processos d’auditoria externa de certificació de les normes implantades.
- Integrar els estàndards alimentaris amb la resta de sistemes de gestió que tingui implantats l’empresa, tant en matèria de qualitat i seguretat alimentària (APPCC, Prerequisits…) com d’altres àmbits (medi ambient, seguretat i salut laboral, innovació, etc.).
L’especialització en els estàndards internacionals més exigents obre camí en un sector global, competitiu i en constant evolució.
- Crèdits: 60ECTS
- Preu: 2450€
- Modalitat: En línia
- Idioma: Català/Castellà
Titulació:
Destinataris
La formació s’adreça preferentment a persones amb coneixements en seguretat alimentària (estudiants o professionals en actiu) interessades a adquirir competències avançades en implantació i certificació de BRC, IFS i FSSC 22000.
Sortides professionals
L’especialització en els estàndards internacionals més exigents obre camí en un sector global, competitiu i en constant evolució. Entre d’altres podràs exercir com a:
- Responsable i tècnic de qualitat i seguretat alimentària en qualsevol sector: carni, lacti, pesquer, hortofructícola, cereals, begudes, restauració, grans superfícies, comerços, etc.
- Formador, consultor i auditors en matèria de qualitat i seguretat alimentària.
- Personal d’Administracions Públiques amb competències en matèria d’alimentació i consum.
Estructura i continguts
El programa de Màster consta de 60 crèdits ECTS (European Credits Transfer System) distribuïts en 8 assignatures obligatòries, a més d’un Projecte Fi de Màster.
1. Gestió de la qualitat i seguretat alimentària (6 ECTS)
2. Estàndards de seguretat alimentària (6 ECTS)
3. Food Defense: biovigilància alimentària (6 ECTS)
4. Auditories de seguretat alimentària (6 ECTS)
5. Integració de sistemes de gestió (6 ECTS)
6. Implantació i auditoria de la norma BRC (8 ECTS)
7. Implantació i auditoria de la norma IFS (8 ECTS)
8. Implantació i auditoria de la norma FSSC 22000 (8 ECTS)
9. Treball de Fi de Màster (6 ECTS)
Metodologia
T’oferim un programa formatiu flexible, adaptat a les teves necessitats i disponibilitat.
Campus online
El Màster es desenvolupa a través d’un Campus Online on disposes de múltiples recursos per optimitzar el teu procés d’aprenentatge: varietat de continguts i formats, activitats interactives, eines de col·laboració, espais de debat…
Acompanyament i col·laboració
Comptes amb el suport permanent de tutors i professors experts. L’intercanvi de coneixements i la col·laboració amb la resta de participants del curs són altres elements clau de la formació.
Enfocament professionalitzador
Et plantegem exercicis pràctics que simulen les situacions que hauràs de gestionar en la teva activitat professional. Per a la resolució d’aquestes activitats, el curs aporta continguts especialitzats i múltiples fonts d’informació, a més de l’orientació i ajut permanent dels docents.
Periòdicament organitzem jornades presencials d’assistència voluntària: conferències, visites a instal·lacions, sessions de networking…
Titulació
Títol propi expedit per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
Poden accedir al màster els titulats universitaris procedents de tots els àmbits. No obstant això els més adequats són els relacionats amb l’organització d’empresa i els recursos humans.
És un màster propi, ja que tal com s’estableix en l’Annex VI del RD 39/1197, i amb l’article 1.19 del RD 337/2010, l’apartat 2 de l’article 37 queda redactat en els següents termes: “per desenvolupar les funcions relacionades amb l’apartat anterior serà precís comptar amb una titulació universitària oficial i estar en possessió d’una formació mínima acreditada per una Universitat amb el contingut que s’especifica en el programa a que es refereix l’annex VI, que tindrà una durada no inferior a sis-centes hores i una distribució horària adequada a cada projecte formatiu, respectant l’establert en el citat annex”.