La importància del casc en hoquei patins es desprèn de les dades aportades a la reunió entre la FCP i Mutuacat

L’ÚS DEL CASC EN HOQUEI PATINS REDUEIX LES LESIONS CRANIOFACIALS

Disminueixen un 90,30% en dos anys

 

Manresa, abril de 2024 – Dimarts, 9 d’abril, es van reunir la Federació Catalana de Patinatge (FCP) i Mutuacat, asseguradora i patrocinadora de l’entitat.  En la trobada, l’adjunt a la Direcció General de Mutuacat, Leo Martínez i el director mèdic, José Ignacio Casellas, van presentar al gerent de la FCP, Edgar Ortiz, i al coordinador del projecte del casc, Xavier Alén, les dades d’accidentalitat en hoquei patins de 2023, i la comparativa amb anys anteriors,

I és que Mutuacat, més enllà de la seva tasca asseguradora i d’oferir un excel·lent servei mèdic, està fermament compromesa amb la millora de la salut de la societat i la seguretat dels esportistes. Per això, amb l’experiència del seu Departament Mèdic i a través del Data Mining, ha aportat informació estadística sobre la freqüentació accidental dels jugadors, les zones del cos afectades i els mecanismes causals.

Aquesta informació és especialment valuosa en l’avaluació de l’impacte de l’ús del casc en el jugadors d’hoquei patins que la FCP porta 3 anys incorporant progressivament (actualment, a les categories del 6 als 17 anys d’edat).

Reducció significativa dels accidents craniofacials

Les dades presentades revelen una reducció del 90,30%, en dos anys, de les lesions craniofacials en els jugadors de les categories progressivament incorporades a l’ús obligatori del casc.

Els resultats empírics reforcen els beneficis del casc en la seguretat dels jugadors i encoratja la FCP a continuar amb aquesta iniciativa en totes les categories esportives. Sens dubte, aquesta reducció tan significativa confirma l’eficàcia del casc com a mesura de prevenció d’accidents greus en la pràctica de l’hoquei patins.

Compromís amb un joc bonic i, sobretot, segur

La FCP, en línia amb el seu compromís per a la pràctica d’un esport segur, valora molt positivament les dades facilitades per Mutuacat.

En aquest sentit, Edgar Ortiz, gerent de la FCP, va declarar: “Estem molt satisfets amb les dades presentades per Mutuacat. La reducció d’accidents craniofacials és una gran notícia que confirma que l’ús del casc és una mesura necessària per a la protecció dels nostres jugadors.”

Per la seva banda, Xavier Alén, coordinador del desenvolupament del projecte del casc, va manifestar: “Aquestes dades ens animen a seguir treballant per a la promoció d’un esport segur. El casc ha demostrat ser una eina eficaç per a la prevenció d’accidents greus i, per tant, reafirmem l’objectiu d’ampliar la seva obligatorietat a totes les categories.”

Des de la Direcció de Mutuacat, Leo Martínez, va afirmar: “”El nostre compromís va més enllà de l’assegurança. Volem contribuir a la millora de la salut de la societat i, en aquest cas, a la prevenció d’accidents en l’esport. La col·laboració amb la FCP és un exemple d’aquest compromís.”

En conclusió, l’anàlisi de les dades presentades confirmen l’eficàcia del casc com a mesura de prevenció d’accidents greus en la pràctica de l’hoquei patins. La reducció del 90,30% en les lesions craniofacials des de la seva implementació n’és una prova contundent.