ASSEGURADORES QUE NO SÓN SEGURES

SABIES QUE SEGURAMENT ET QUEDARÀS SENSE ASSEGURANÇA QUAN LA NECESSITIS?

Segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a partir dels 64 anys les asseguradores mercantils redueixen els seus assegurats a la meitat, mentre que les mútues de previsió social els mantenen.

Ens agradaria equivocar-nos però en Rubén Sánchez, portaveu de l’associació de consumidors Facua, reconeix que la principal queixa dels assegurats de més edat és l’augment de preus en la renovació de la pòlissa, que generalment és anual. “L’augment de preus, si no ha estat notificat amb anticipació, permet a l’assegurat cancel·lar la pòlissa sense el preavís d’un mes que exigeix ​​la llei”, explica Sánchez, però no resol el problema de les persones grans que necessiten cobertura sanitària sobretot “en un moment en què les retallades pressupostàries han augmentat les llistes d’espera a la sanitat pública”.

ASSEGURADORES QUE T'APUJARAN EL PREU

Cal recordar que les asseguradores mercantils busquen un benefici i no és il·legal apujar els preus si ho preveu el contracte, que ho sol indicar amb lletra petita. Els grans descomptes per captar clients són compensats amb les puges de preus desproporcionades quan les persones fan servir la pòlissa o s’arriba a una determinada edat.

1

Les asseguradores mercantils cerquen beneficis econòmics amb els rebuts que cobren als seus clients, i fan grans ofertes per captar nous clients joves i sans.

2

Quan un assegurat contrau una malaltia es torna “presoner” de la marca perquè ja no l’acceptaran a cap altra aseguradora, i és a partir d’aquest moment quan el client comença a patir cada any increments als rebuts molt per sobre de l’ IPC.

3

Per seguir obtenint beneficis, les asseguredores mercantils apugen els preus als clients que més fan servir la pòlissa: persones que han patit accidents, tenen malalties cròniques o greus, i als majors de 64 anys.

4

Quan siguis gran el rebut mensual de la teva pòlissa serà de 250€, o de més de 300€. Podràs pagar-ho? O t’hauràs de donar de baixa?

VOLS SABER-NE MÉS?

Les Entitats d’Assegurança Lliure tenen com una de les seves finalitats oferir la cobertura del risc de malaltia als seus assegurats.
La Memòria de les entitats d’assegurança lliure és una de les eines de què disposa el Departament de Salut per valorar l’evolució anual del sector, conèixer la població catalana que disposa d’una doble cobertura per al risc de malaltia i tenir una aproximació de l’activitat sanitària que realitzen les asseguradores i de quina manera les realitzen.
Al gràfic, del mateix informe, es pot veure clarament com les asseguradores mercantils tenen una disminució de clients d’edat avançada. Com pot ser que es donin de baixa?
A les mutualitats de previsió social, en canvi, els assegurats es mantenen al llarg de la seva vida, com a Mútuacat.

INFORME GENERALITAT 2021

VINE A MUTUACAT

segell EthSI

A Mutuacat creiem en una societat més justa i de desenvolupament cooperatiu.
Tenim el segell EthSI un distintiu que certifica que els productes asseguradors fomenten la sostenibilitat social, ambiental i la transparència. És una mostra de garantia de la qualitat de la gestió de les empreses certificades. D’aquesta manera, es vol facilitar als usuaris una eina per escollir el producte que més s’ajusti als seus valors en funció d’uns paràmetres objectius.

ENCARA NO SAPS QUI SOM?

SOLIDARIS PER DEFINICIÓ

Som una entitat sense ànim de lucre, que revertim tots els beneficis en la millora dels serveis que oferim als nostres mutualistes.
Creiem en una societat més justa i de desenvolupament col·laboratiu.

– Tenim el Segell Ethsi d’assegurances ètiques
– Formem part del grup BenFet-Qualitat d’aquí, que defensa els productes i empreses catalanes

La Marató de TV3, Althaia o CRTea, entre d’altres, han estat beneficiaris de lesNnostres aportacions solidàries. Gràcies per formar-ne part.