EL GRUP MUTUACAT DONA SUPORT A UN PROJECTE D’ALTHAIA AL SENEGAL

Dos desfibril·ladors per a millorar la salut a la regió

 

MANRESA, 14 de febrer de 2024. Aquest mes de febrer una delegació del grup de Cooperació Internacional d’Althaia s’ha desplaçat al Senegal. L’objectiu del viatge ha estat impartir diverses accions formatives per a professionals del nou servei d’urgències de l’Hôpital Saint Jean de Dieu de Thiès, mitjançant tallers i activitats de simulació.

Aquesta iniciativa de la Fundació Althaia i el seu grup de Cooperació Internacional ha tingut la col·laboració d’UManresa i del Grup Mutuacat. D’una banda, la primera ha col·laborat en l’organització i ha certificat acadèmicament el curs. D’aquesta manera els 25 professionals que l’han realitzat obtindran reconeixement universitari.

D’altra banda, el Grup Mutuacat ha fet donació de dos desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Un és de simulació per a les activitats formatives i entrenar professionals de la salut i altres membres del personal mèdic, a fi de garantir que estiguin ben preparats per respondre de manera eficient en situacions d’emergència.

L’altre desfibril·lador serà destinat a l’ús assistencial a l’Hôpital Saint Jean de Dieu de Thiès. D’aquesta manera es contribuirà significativament a millorar la capacitat de resposta a emergències mèdiques a la regió i, en definitiva, a salvar vides i millorar la qualitat de l’atenció sanitària disponible.

Amb aquesta donació, el Grup Mutuacat no només busca millorar la formació i la preparació dels professionals de la salut, sinó que també contribueix directament a millorar l’accessibilitat als serveis mèdics essencials en regions amb recursos limitats. La salut és un dret universal i cal treballar per garantir-la a totes les persones, independentment del seu origen o condició.

/ Actualitat / Tags: , ,
CA