Nen que beu aigua per hidratar-se en un dia de calor

COM EVITAR TRASTORNS PER LA CALOR

L’arribada de l’estiu porta ens exposa a temperatures altes, que poden afectar la nostra salut si no prenem les precaucions adequades. Els trastorns per la calor són comuns durant aquesta època de l’any, però amb algunes mesures senzilles podem protegir-nos i gaudir d’un estiu saludable. En aquest article, compartirem alguns consells essencials per evitar problemes de salut relacionats amb la calor.

Hidratació adequada

Mantenir-se hidratat és fonamental per prevenir trastorns per la calor. Beure aigua regularment durant tot el dia és crucial per compensar la pèrdua de líquids causada per la sudoració. S’ha de prestar especial atenció a les persones grans i als nens, ja que són més propensos a la deshidratació. Cal evitar begudes amb cafeïna o alcohol, ja que poden contribuir a la deshidratació.

Vestir-se adequadament

A l’estiu, és important vestir-se amb roba lleugera i fresca. Utilitzar roba de colors clars i teixits transpirables com el cotó o el lli, que permeten una millor circulació de l’aire i ajuden a evaporar la suor. A més, és recomanable utilitzar un barret o una gorra per protegir-se del sol i uns ulleres de sol amb protecció UV per protegir els ulls.

Evitar l’exposició al sol en les hores més caloroses

Les hores centrals del dia, quan el sol és més intens (entre les 11:00h i les 16:00h), són les més perilloses per a l’exposició solar. És important estar a l’ombra sempre que sigui possible i evitar activitats físiques extenuants durant aquestes hores. Si t’exposes al sol, utilitza sempre crema solar amb factor de protecció solar (FPS) 30 o superior.

Mantenir les estances fresques

Mantenir la temperatura de les estances de la casa fresques és essencial per evitar trastorns per la calor. Utilitza ventiladors, aire condicionat o altres sistemes de refrigeració per mantenir-te còmode. Si no tens accés a aquests sistemes, mantingues les finestres tancades durant el dia i obertes a la nit per permetre la circulació de l’aire fresc.

Activitat física moderada

L’exercici físic és important per a la salut, però durant els dies calorosos de l’estiu, és recomanable realitzar activitats físiques moderades en llocs frescos i a l’hora més fresca del dia, com al matí o al vespre. Evita l’exercici intens a les hores de més calor i escolta el teu cos, descansant i hidratant-te adequadament.

Evitar trastorns per la calor és fonamental per mantenir una bona salut durant l’estiu. Mitjançant una correcta hidratació, una vestimenta adequada, evitant l’exposició excessiva al sol i mantenint les estances fresques, podem prevenir problemes de salut relacionats amb la calor. Recorda que cada persona és diferent i ha de tenir en compte les seves condicions de salut particulars. Si experimentes símptomes com marejos, desmais o nàusees, busca atenció mèdica immediatament. Gaudeix de l’estiu amb responsabilitat i amb bona salut.

/ Blog / Tags: , ,