Imatge i logo del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana

UN ANY MÉS AL CENS D’ENTITATS DE FOMENT DE LA LLENGUA CATALANA

 

MANRESA, 17 de juliol de 2023. El dia 12 de juliol es va publicar  al DOGC la Resolució del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana corresponent a 2023. Un any més Mutuacat hi figura com a entitat que fomenta i defensa el català. 

El Cens és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que busca reconèixer les organitzacions i institucions que contribueixen activament a la difusió de la llengua catalana en diversos àmbits de la societat. Aquesta renovació de Mutuacat al Cens representa un reconeixement a la seva labor en aquest àmbit.

Mutuacat i el català

I és que Mútuacat és lingüísticament responsable. Ha treballat des dels seus inicis pel foment de la llengua catalana, i ha contribuït a normalitzar-la en el sector de les assegurances, malauradament molt castellanitzat. De fet, és l’única asseguradora que pertany al Cens. La mútua utilitza el català en totes les comunicacions internes i externes, a les xarxes socials i al web corporatiu, exclusivament en llengua catalana. Fins i tot va desenvolupar la primera app de salut en català. A més, el seu Servei de Telemedicina ofereix les úniques videoconsultes en la nostra llengua.

No obstant això, l’ús i la visibilització no són la nostra única inquietud de la mutualitat. La preocupació per la correcció l’ha portat a vetllar per l’adequació del seu model lingüístic mitjançant un servei d’assessorament propi. Però, el més important és la sensibilització de tots i cadascun dels membres de la plantilla per cercar en el dia a dia la qualitat lingüística de textos i discursos. Per exemple, tots disposen d’accés directe al Softcatalà i usen habitualment l’Optimot i el DIEC. No és estrany, doncs, que compti amb reconeixements com el Premi PIME 2016 a la qualitat lingüística en el món empresarial o l’Accid-Òmnium 2017 a la defensa de la llengua.

En qualsevol cas, la renovació de Mutuacat al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana reafirma el seu compromís amb la llengua i cultura catalanes i el seu suport continuat per a la seva preservació

 

Descarrega la notícia