Sergi Macià, director general de Mutuacat durant l'inauguració a Manresa de l'exposició Història del mutualisme a Catalunya

L’EXPOSICIÓ “HISTÒRIA DEL MUTUALISME A CATALUNYA” ARRIBA A MANRESA

 

MANRESA, 21 d’abril de 2023. L’exposició “Història del Mutualisme a Catalunya” es pot veure des de dilluns 17 d’abril a la seu de Mutuacat, a la capital del Bages. Es tracta d’una mostra itinerant que es va inaugurar al Palau Robert el maig de 2022 en el marc de les celebracions del 125è aniversari de la Federació de Mutualitats de Catalunya. Des de llavors ha estat acollida per diverses mutualitats federades. I ara ha arribat a la Catalunya central i es podrà visitar a Mutuacat, fins el proper dia 5 de maig. 

Aquesta exposició fa un repàs pels diferents moments de la història del mutualisme català, parant atenció a una trentena de moments clau. Comença per l’edat mitjana amb el naixement dels gremis i les confraries, passa per l’esplendor del moviment durant la revolució industrial, fins arribar a l’actualitat. Finalment, es fixa en elal futur, que es preveu esplendorós, ja que és un model econòmic sostenible, vigent i  molt integrat a la  societat actual.

 

Un model ben viu avui

De fet, l’exposició mostra el triomf de la solidaritat al llarg del temps. Demostra que la previsió social i el socor mutu s’ha adaptat als canvis socials, sanitaris i econòmics, sempre en benefici de les persones.

Durant la inauguració de la mostra a les oficines de Mutuacat, Sergi Macià, director general  de l’entitat afirmava: La Federació de Mutualitats ens ofereix de manera clara i entenedora un passeig per la història del mutualisme. Una part de la nostra història que parla de solidaritat i suport mutu, les fonts on bevem encara avui les mutualitats de previsió social.”

“La Federació, amb una mica més de 125 anys, i nosaltres, amb 54, formem part de la història del mutualisme i treballem dia a dia perquè tingui un futur brillant.”

També va expressar el seu agraïment a la federació i va remarcar que per a Mutuacat, social, solidària i catalanista, és un orgull acollir l’exposició i contribuir a divulgar el fenomen del mutualisme català.