Gerard Esteva (UFEC), Pili Navarro (Unifedesport), Víctor Domingo (Mutuacat), Leo Martínez (Mutuacat) i Lluís Mascaró (Sport)

25a FESTA DE L’ESPORT CATALÀ

Mutuacat col·labora a la 25a Festa de l’Esport Català

Alèxia Putellàs i Saül Craviotto, millors esportistes catalans de 2021

MANRESA, 25 de maig de 2022.  Un any més, Mutuacat ha col·laborat amb la 25a Festa de l’Esport Català, que organitzen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el diari Sport i la Generalitat de Catalunya. La gala es va celebrar ahir a  les 20.00 hores al CaixaFòrum de Barcelona i es va retransmetre en directe pel canal Esports3. Marta Carreras fou l’encarregada de conduir la cerimònia i Els amics de les Arts la van amenitzar amb les seves actuacions musicals.

A més del premiats i dels representants de les entitats col·laboradores, hi assistiren nombroses personalitats. En primer lloc, Gerard Esteva, president de la UFEC,  Lluis Mascaró, director del diari Sport i Anna Caula, secretària general d’Esport, que com a amfitrions van iniciar la Festa amb els seus parlaments.

També hi van ser presents Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional; José Manuel Franco president del Comitè Olímpic Espanyol; Víctor Franco, secretari general de Cultura i Sergi Guillot, director de Prensa Ibérica

La Festa de l’Esport Català és la gran gala del món de l’esport, molt esperada i lluïda cada any.  No obstant això, aquesta edició, la vint-i-cinquena, era especial, ja que es complia el quart de segle. Així ho van voler destacar els organitzadors fent un repàs als premiats durant tots aquests anys.

 

Els premiats

Pel que fa a 2021, va rebre el guardó a la millor esportista catalana Alexia Putellas, la millor jugadora de futbol del món i guanyadora del triplet: Lliga, Copa i Champions. Putellas estava disputant la Copa de la Reina, per la qual cosa va recollir el premi el President del FC Barcelona, Joan Laporta.

D’altra banda, el reconeixement al  millor esportista de 2021 va ser per a Saül Craviotto, primer esportista català que ha sumat 5 medalles olímpíques. No va poder assistir a la gala i va recollir el guardó la seva  germana.

També van ser premiats  Elena Ruiz i Èric Pastor com a esportistes amb més projecció; Sergio Garrote i Núria Marquès, com a millors esportistes paralímpics; Xavier Pascual, com a millor entrenador, i Pau Gasol, premi al millor esportista llegendari. El premi a l’Esperit Esportiu ser per a Àlex Roca, que amb un 76% de discapacitat física va oferir una intervenció emotiva i inspiradora.

Entitats guardonades

D’altra banda, el premi a l’equip català més destacat de l’any va tornar a ser per al FC Barcelona femení, que la temporada 2020-2021 va aconseguir un triplet històric.

I el Premi a la a la Gestió Federativa va ser per a la Federació Catalana de Hockey i el de Premi Empresa de l’Esport, per a Buff.

També es van distingir les entitats esportives centenàries: Joventut Atlètica Sabadell, Club d’Escacs Barcelona, UE Santboiana, Joventut Bisbalenca CF, La Granada CF, Llavaneres CE, Mataronesa UD, Vilassar Dalt CE, CT Terrassa i la Federació Catalana de Natació.

Mutuacat, va estar representada a l’acte per Leo Martínez, adjunt a la Direcció General i per Víctor Domingo, delegat territorial de Barcelona, Lleida i Tarragona. Com ja és habitual l’asseguradora, referent de l’esport català, va col·laborar en la Festa de l’Esport Català i va formar part del jurat dels premis.

 

Descarrega la notícia