Representants De La UFEC, Mutuacat I El Diari Sport A La 26a Festa De L'Esport Català

26a FESTA DE L’ESPORT CATALÀ

Aina Florenza i Toni Bou, millors esportistes catalans de 2022

Mutuacat col·labora un any més a la Festa de l’Esport Català

 

MANRESA, 25 de gener de 2023. Mutuacat ha tornat a col·laborar amb la Festa de l’Esport Català, que organitzen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport. La gala es va celebrar ahir a  les 20.00 hores al CaixaForum de Barcelona i es va retransmetre en directe pel canal Esport3. Marta Carreras fou l’encarregada de conduir la cerimònia i la va amenitzar el grup Stay Homas amb les seves actuacions musicals.

En primer lloc, van parlar els amfitrions.  Gerard Esteva, president de la UFEC va destacar l’èxit de l’esport català a nivell internacional i va demanar un esforç al Govern per acollir els Jocs d’Hivern de 2030. Tot seguit,  Lluís Mascaró, director del diari Sport va confessar que fa 26 no es podien imaginar el que seria aquesta gran festa. “Han passat els millors. L’esport català és molt gran”

I és que es tracta d’un esdeveniment que reuneix l’elit del nostre esport i personalitats esportives i polítiques. Ningú no es vol perdre els premis als millors esportistes de l’any anterior. En aquesta edició els grans protagonistes han estat  Toni Bou i Aina Florenza.

 

Els premiats

La millor esportista femenina ha estat Aina Florenz. Actualment es considera la millor jugadora d’hoquei patins del món, i que va tancar un 2022 excel·lent. Fou campiona de la OK lliga i de la Copa d’Europa amb el Palau i Solità; i sots campiona del món amb la Selecció Espanyola.

I el premi al millor esportista masculí va ser per al pilot de trial Toni Bou. És l’esportista català i estatal amb més mundials de la història: 32. El  2022 va aconseguir per 16è any consecutiu els títols mundials tant en la modalitat indoor com a l’aire lliure.

També van ser premiats  Denis González i Laura Heredia com a esportistes amb més projecció; David Martin, com a millor entrenador, i Jesús Ángel García Bragado, com a millor esportista llegendari.

Sens dubte, un dels moments més emotius de la nit va ser l’entrega del Premi a l’Esperit Esportiu a Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona. Es van recaptar quasi 4,5 milions d’euros al partit entre el club blaurana i el Manchester City, organitzat per Unzué i destinats a trobar un tractament eficaç per a l’ELA.

A més, la  Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, va rebre el premi a la millor gestió federativa. També es van concedir dues mencions especials: a la Fundació Unió Esportiva Cornellà pel seu foment de l’esport català i a la Federació Catalana d’Esgrima pel seu centenari.

Precisament, la menció a la Federació Catalana d’Esgrima fou lliurada per Sergi Macià, director general de Mutuacat. L’entitat també va ser representada per Leo Martínez, adjunt a la Direcció General i per Víctor Domingo, delegat territorial de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Descarrega la notícia

 

/ Actualitat / Tags: , ,