MUTUACAT A LA FESTA DE L’ESPORT CATALÀ

Aina Cid i Toni Bou millors esportistes catalans de 2020

Homenatge pòstum a Josep Lluís Vilaseca

Manresa, 19 de maig de 2021. Un any més, Mutuacat ha col·laborat amb la Festa de l’Esport Català, que organitzen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el diari Sport i la Generalitat de Catalunya. La gala es va celebrar ahir a  les 20.00 hores a l’Auditori Axa de Barcelona. El periodista Toni Soler fou l’encarregat de conduir un acte molt amè i dinàmic, malgrat les estrictes mesures de seguretat per la Covid.

A més del premiats i dels representants de les entitats col·laboradores, hi assistiren nombroses personalitats. En primer lloc, Gerard Esteva, president de la UFEC,  Albert Sáez, director del diari Sport i Gerard Figueras, director general de l’Esport i l’Activitat Física, que van presidir la Festa. També hi foren presents la consellera a la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, la vicepresidenta del Parlament, Anna Caula i el president del Comitè Olímpic Espanyol.

Els premiats de 2020, un any difícil

En aquesta aquesta edició, s’han atorgat els premis al millor esportista de 2020 a Aina Cid i Toni Bou. La primera va aconseguir l’any passat  plata a l’Europeu de rem i té assegurada la seva participació als Jocs de Tòquio 2021. 

Per la seva banda, Toni Bou ha estat campió del Mundial Indoor i Outdoor de Trial 2020. És la catorzena vegada consecutiva que Bou aconsegueix el títol mundial i, amb 28 títols mundials, és l’esportista català que n’acumula més. El de Piera no va ser present a l’acte perquè es recupera d’una lesió, però es va connectar amb ell per videoconferència.

També han estat guardonats Maria Costa i Eduard Rousaud com a esportistes amb més projecció, David Martín, com a millor entrenador i Víctor Tomàs, premi al millor esportista llegendari. El premi a l’Esperit Esportiu se l’ha emportat Astrid Fina, que deixa l’esport d’alt rendiment després d’èxits esportius notables i un esforç enorme per visibilitzar l’esport adaptat.

Així mateix hi ha hagut un espai per al record i homenatge auna figura clau de l’esport català dels últims 40 anys: Josep Lluís Vilaseca. El seu fill va pujar a l’escenari a recollir aquest merescut reconeixement pòstum.

Entitats guardonades

D’altra banda, un dels premis més esperats ha estat el del millor equip català per al FC Barcelona futbol femení. Les jugadores, que acaben de guanyar la seva primera Champions, no han pogut assistir a l’acte per raons esportives. Ha recollit el guardó en nom seu el president del club, Joan Laporta.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha endut el Premi a la Gestió Federativa i SevenMilla, el d’empresa de l’Esport.

També han estat distingides les entitats esportives centenàries: Ripoll CF, Agullana CD, CF Bellpuig, CD Masnou, CF Puigvertenc, ATC Sant Pol, UE Sant Sadurní, CF Torà, UD Viladecans, CE Portbou, CF Capellades, CT Lleida i la FEEC.


Precisament, el premi al CF Puigvertenc, ATC Sant Pol, UE Sant Sadurní i CF Torà va ser lliurat per Sergi Macià, director general de Mutuacat, que juntament amb Leo Martínez  va representar la mutualitat a la Festa. De fet, Mutuacat, com a asseguradora referent de l’esport català, és col·laboradora habitual de la Festa de l’Esport Català i va formar part del jurat dels premis.

Descarrega la notícia aquí