MUTUACAT PARTICIPA A LA I JORNADA PIME I SOSTENIBILITAT

Ara que tenim respostes… quines són les preguntes?

Mutuacat ha participat avui a la I Jornada PIME i sostenibilitat, organitzada per la Fundació PIMEC.

La jornada s’ha celebrat al CaixaForum Macaya, de Barcelona. I ha comptat amb experts del món acadèmic i empresarial per reflexionar sobre els reptes de sostenibilitat per a les petites i mitjanes empreses.

De fet, la iniciativa ha estat impulsada per la demanda de les empreses, interessades en els reptes sorgits dels canvis socials, econòmics i climàtics.

A través d’una sèrie de preguntes provocatives, la jornada ha encoratjat els participants a reflexionar sobre com protegir-se i adaptar-se al canvi climàtic, fer front al món digital, incorporar sostenibilitat en els seus negocis i gestionar el talent de les noves generacions, entre altres temes essencials.

Sens dubte,  Mutuacat no es podia perdre l’esdeveniment i  hi ha estat representada per  Leo Martínez, adjunt a la Direcció General de la mutualitat. Martínez ha destacat la importància de la sostenibilitat, ja que “afecta tots els àmbits de la vida i, per tant, també a les pimes”.

Sostenibilitat ambiental i també social i econòmica

“La sostenibilitat no és només una qüestió ambiental, sinó també social i econòmica”, ha afirmat Martínez. “Les pimes que incorporen la sostenibilitat a la seva estratègia són més competitives, més resilients i generen més valor social”.

Efectivament, el model econòmic, social i de governança del segle XX pot no ser l’adequat per afrontar els nous reptes del segle XXI, com el digital, el climàtic i la degradació dels recursos naturals. Per això, s’ha posat èmfasi en els reptes que enfronten les micro i petites empreses en un escenari de baix creixement. També s’han plantejat preguntes fonamentals que les empreses han de considerar per mantenir-se competitives i rendibles en aquests temps incerts.

“La jornada ha estat una oportunitat per a les pimes de conèixer les noves tendències en sostenibilitat i de compartir experiències amb altres empreses”, ha afirmat Martínez. “És essencial que les pimes s’impliquin en la sostenibilitat en les dimensions: econòmica, social i ambiental, si volem construir un futur millor per a tothom”.

/ Actualitat / Tags: , , ,