Representants de Mutuacat a la ce¡lebreció de l'aniversari de la Federació de Mutualitats

125è ANIVERSARI DE LA FEDERACIÓ DE MUTUALITATS

Mutuacat acompanya de la Federació en els actes de celebració

MANRESA, 27 de maig de 2022.  Mutuacat ha acompanyat la Federació de Mutualitats de Catalunya en la celebració del seu 125è aniversari. Va assistir tant a l’acte central  a la Pedrera i a la Casa Batlló, com a la cloenda al Museu Frederic Marès. La Federació va convidar-hi, el 26 de maig, les organitzacions de l’Associació Economia Social de Catalunya (AESCAT) i representants de les principals institucions del país. Amb aquest acte, la Federació remarca la seva aposta per l’economia social i solidària que té en el mutualisme una de les seves formes més antigues.

Efectivament, l’origen mutualisme es troba en els gremis i confraries de l’Edat Mitjana, però les primeres mutualitats en la forma actual apareixen en el segle XIX. I tant llavors com en l’actualitat, són ben vigents els valors d’associacionisme, gestió participativa i democràtica, proximitat i absència d’ànim de lucre.

Agraïm a la Federació de Mutualitats la invitació a les celebracions i, sobretot, la seva tasca d’assessorament i defensa de totes les mutualitats federades. També volem felicitar-la per aquest aniversari i li desitgem molts èxits en el futur.

Descarrega la notícia aquí

 

/ Actualitat
CA