EL COL·LEGI DE GIRONA I MUTUACAT RENOVEN LA SEVA COL·LABORACIÓ

MANRESA, 14 de febrer de 2024. El 13 de febrer es va signar el protocol de col·laboració per al 2024 entre el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona (CMAG) i MutuacatJordi Triola, president del Col·legi, i Leo Martínez, adjunt a la Direcció General de Mutuacat, van ser els encarregats de formalizar la signatura.

Amb la firma del protocol es renova l’acord de col·laboració entre les dues entitats. L’acord té com a objectius principals el foment de les activitats formatives i de millora de la professionalització de la mediació d’assegurances. També el suport als actes de professionals que agrupen els mediadors col·legiats i la presència continuada de Mutuacat en les diferents accions del Col·legi.

Posició i perspectives de Mutuacat

A banda de signatura de la renovació del conveni, la trobada ha servit per analitzar diversos aspectes del sector en general i, de Mutuacat en particular. La reunió s’ha desenvolupat sobretot entorn a  tres eixos: el ram de salut, les assegurances de conveni col·lectiu i el ram d’esport i lleure.

Sobre el primer punt, Martínez ha subratllat la seva satisfacció pel creixement de Mutuacat en salut, que ha estat de 11%, davant un 6,5% de mitjana del sector.

Pel que fa a les assegurances de conveni col·lectiu, també s’ha manifestat optimista. L’asseguradora ofereix preus molt competitius, sobretot perquè no exigeix prima mínima. A més, en cas de tenir una pòlissa en una altra asseguradora, si la tarifa de Mutuacat és superior, s’aplica un descompte per rebaixar el preu. De tota manera, la qüestió econòmica no és l’única raó per la qual els empresaris troben atractives les assegurances de conveni de Mutuacat. També veuen interessant el fet que es regali telemedicina a tots els treballadors, ja que és una bona manera de fidelitzar-los i també de disminuir l’absentisme laboral.

El tercer eix de la conversa s’ha centrat en les assegurances esportives i de lleure, en les quals Mutuacat és especialista. Leo Martínez ha aprofitat la trobada per ensenyar al president del Col·legi el nou web de Mutuacat sport.mutuacat.org, dedicat a esport i oci, en català, castellà i anglès. De fet, serà una eina pel projecte de comercialització dels productes d’esport i lleure a la resta de l’Estat. Aquesta és una decisió estratègica de l’entitat que ha estat propiciada per l’increment de sol·licituds d’aquest ram que provenen de fora de Catalunya.

Bona sintonia entre totes dues entitats

Per damunt de tot, la trobada s’ha caracteritzat per la bona sintonia entre  totes dues entitats, que veuen el món assegurador català desde una mateixa perspectiva d’ètica, servei i catalanitat. 

 Jordi Triola va subratllar “la bona sintonia existent entre ambdues entitats des de fa molts anys, compartint inquietuds i objectius comuns”.

En aquest sentit Leo Martínez va manifestar: “És un plaer ser avui a Girona a la seu d’una entitat amiga, amb qui compartim valors. És gratificant conversar del sector amb els professionals que conformen la Direcció del CMAG. Aquest any hem tractat el creixement de Mutuacat comparant-nos amb el darrer informe del sector d’ICEA 2023: en Salut hem doblat el creixement del sector arribant a l’ 11%, i amb un perfil de clients familiars i autònoms. En accidents hem experimentat un espectacular creixement del 10%, gràcies a les assegurances de convenis col·lectiu, on millorem el servei, adjuntant a les cobertures de risc la telemedicina per als treballadors. I la nostra joia ha estat l’assegurança d’accidents d’Esport i Lleure, amb la qual ens estem expandint a la resta de l’Estat. Hem anticipat el llançament del nostre nou web esportiu, que es pot visualitzar a sport.mutuacat.org”.

CA