Presentació Transéquia 23 Mutuacat

LA TRANSÉQUIA 

Mutuacat torna a col·laborar amb la Transéquia, aigua, camí i història

 

MANRESA, 7 de març de 2023. Diumenge, 5 de març va tenir lloc la Transéquia 2023, organitzada pel Parc de la Sèquia. Sobretot, es tracta d’una marxa, ideal per a famílies i grups d’amics, que permet passar  per Balsareny, Sallent, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i Manresa, tot vorejant la Séquia. 

 

Però, també és un reconeixement a la Séquia i a tots els que la van fer possible. De fet, la primera Transéquia es va organitzar ja fa 39 anys per homenatjar els constructors d’aquesta gran obra hidràulica medieval que encara avui porta un gran cabal d’aigua a Manresa. Es va iniciar en el segle XIV en un moment de sequera, com l’actual. Davant la difícil situació, es va decidir fer arribar les aigues del Llobregat a Manresa i  crear una àmplia extensió d’horta. La va projectar el mestre d’obres Guillem Catà i van trigar 44 anys en la seva construcció.

 

Aquesta 39a edició ha comptat amb 3.874 participants, que han fet el recorregut a peu, corrent, amb bicicleta o en handbike. Han estat assistits per uns 300 voluntaris i han permès la recaptació de 1.966€, destinats al projecte “Finestra oberta, tots ens podem comunicar” de CASMACS. Així mateix, s’han donat 784,5 quilograms al banc d’aliments.

 

Com en anys anteriors, Mutuacat hi ha col·laborat i ha assegurat els seus participants. A més, en aquesta ocasió els  regalava el servei Telemedicina Mutuacat per poder gaudir de consell mèdic des de qualsevol lloc i en tot moment.

 

Descarrega la notícia

 

/ Actualitat
CA