Mutuacat a la Festa de l'Esport amb els organitzadors de l'esdeveniment

UN TAST MOLT ESPERAT

El Tast, amb 1500 corredors, esdevé la cursa més multitudinària d’Espanya des de l’inici de la pandèmia

Ayad Lamdassen i Likina Amebaw guanyen aquesta edició

Mutuacat hi participa, com cada any,  protegint els corredors

MANRESA, 26 d’abril de 2021. Dissabte passat,  24 d’abril, va celebrar-se El Tast de la Mitja, organitzat per l’Associació Esportiva La Mitja, amb la col·laboració dels ajuntaments de la Garriga, les Franqueses, Canovelles i Granollers.  Amb 1500 participants, El Tast s’ha convertit en la cursa més multitudinària de l’Estat des de l’inici de la pandèmia.

Aquest any, El Tast ha tingut lloc en unes dates poc habituals per aquesta cursa, que tradicionalment es corre a la tardor. L’any passat, estava programada per al 31 d’octubre, però després de dos ajornaments motivats per la situació sanitària va haver de suspendre’s i, finalment es va haver d’incloure en el calendari de la Federación Española de Atletismo.

A les 8.45 els corredors van sortir del Passeig de la Ribera, 111 de Canovelles i van arribar al mateix punt, després de fer els 10 Km de recorregut, una distància certificada oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme.

Tot i l’afluència de participants, va ser una prova molt segura gràcies als protocols especials per la Covid-19. Els participants van sortir separats en set calaixos amb una distància de seguretat de 1,5 metres i tant a la sortida com a l’arribada la mascareta era obligatòria. 

A més, l’organització va posar a disposició dels corredors dispensadors de gel hidroalcohòlic i mascaretes per si algú en necessitava. Pel que fa als accidents que poden tenir lloc en qualsevol prova esportiva, Mutuacat, l’asseguradora líder de l’esport català, va ser l’encarregada de donar protecció als participants.

El guanyador del Tast 2021 va ser Ayad Lamdassen, en categoria masculina, amb un temps de 29’22. Van acompanyar-lo al podi  Jesús Olmos (29’46) i Dmitrij Serjogins (29’49). En categoria femenina es va imposar Likina Amebaw (32’20) seguida de Gema Barrachina (33’31) i Ledhem Fadouwa (33’41).

En definitiva, El Tast va ser tot un èxit tant per la organització, com pel nombre i nivell dels participants. Tot fa preveure, doncs, que La Mitja, que se celebrarà d’aquí a 3 setmanes, el 16 de maig, serà també una cursa per recordar.

Descarrega la notícia aquí

CA