Tres persones menjant aliments saludables

ALIMENTS QUE REFORCEN LES NOSTRES DEFENSES

El sistema immunitari és la nostra xarxa de protecció natural contra les infeccions. Ens defensa dels bacteris, virus, fongs i paràsits que poden causar malalties. Si bé hi ha molts factors que influeixen en la seva eficiència, una dieta saludable és un dels més importants.

Quins aliments ens ajuden a tenir les defenses altes?

  1. Verdures i fruites: Són riques en vitamines, minerals i antioxidants que protegeixen les nostres cèl·lules i reforcen el sistema immunitari. Destaquen els cítrics (taronja, kiwi, llimona), els pebrots vermells, els espinacs, el bròquil i la tomàtiga.
  2. Peix blau: És una font d’àcids grassos omega-3, que tenen propietats antiinflamatòries i ajuden a regular la resposta immunitària. El salmó, la tonyina, les sardines i el verat són bones opcions.
  3. Llegums: Són una bona font de proteïna vegetal, fibra, zinc i ferro, nutrients que contribueixen al bon funcionament del sistema immunitari. Les llenties, els cigrons, les mongetes i els fesols són exemples d’aliments d’aquest grup.
  4. Iogurt natural: Conté probiòtics, bacteris beneficiosos que ajuden a mantenir la flora intestinal saludable. Una flora intestinal equilibrada és important per a una bona resposta immunitària.
  5. Fruits secs: Són rics en vitamina E, un antioxidant que protegeix les cèl·lules del sistema immunitari dels danys oxidatius. Les nous, les ametlles, els avellanes i els pistatxos són exemples de fruits secs beneficiosos.

Cal recordar, a més, que la hidratació és essencial per al bon funcionament de tot l’organisme, incloent-hi el sistema immunitari. Beure aigua suficient (uns 2 litres al dia) ajuda a eliminar toxines i a mantenir les mucoses hidratades, que són una barrera important contra les infeccions.

3 consells per a una dieta saludable

  1. Consumir varietat d’aliments de tots els grups, per assegurar-nos que ingerim tots els nutrients que el nostre cos necessita per a un bon funcionament. Cada grup d’aliments aporta nutrients específics, per això és important consumir-los tots en proporcions adequades.
  2. Prioritzar els aliments frescos i de temporada, ja que conserven més nutrients que els processats o congelats. A més, consumir productes de temporada ens permet gaudir d’aliments més saborosos i sostenibles.
  3. Reduir el consum de sucres afegits, greixos saturats i aliments processats. Aquests aliments poden tenir un impacte negatiu en la nostra salut, ja que s’associen a un major risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis i altres problemes de salut..

En resum, amb una dieta saludable i uns hàbits de vida equilibrats, podem ajudar a reforçar les nostres defenses i prevenir les infeccions.

Si has trobat interessant aquest article, en el nostre blog podràs trobar molts més consells per cuidar la teva salut i la dels teus. A més, podràs descobrir tota la gamma dassegurances de salut que oferim, adaptades a les necessitats de cada persona.

/ Blog / Tags: , ,
CA