Noia amb pamela que menja un aliment lleuger

ALIMENTACIÓ SALUDABLE DURANT LES VACANCES

 

Les vacances d’estiu són un moment esperat per a moltes persones, un temps per descansar, relaxar-se i gaudir de l’aire lliure. No obstant això, aquesta època també pot ser un desafiament per a aquells que intenten mantenir una alimentació saludable. Amb temptacions com ara gelats, begudes refrescants i barbacoes, és important trobar un equilibri entre gaudir del menjar i cuidar de la nostra salut.

 

Vetlla per a una bona hidratació

Amb les temperatures altes, és essencial mantenir-se hidratat. Beure aigua regularment ajuda a mantenir el cos fresc i ajuda al bon funcionament dels òrgans. Intenta portar sempre una ampolla d’aigua a mà i beure’n sovint, encara que no tinguis set i després d’activitats físiques.

Augmenta el consum de fruites i verdures

L’estiu ens brinda l’ oportunitat perfecta per  gaudir de la gran varietat de fruites i verdures fresques que estan disponibles en aquesta època de l’any. Les fruites i verdures són riques en vitamines, minerals i fibra, i també ajuden a mantenir-nos hidratats. Aprofitar les fruites com a aperitius saludables o incorporar-les en amanides i batuts és una manera excel·lent de mantenir una alimentació equilibrada durant les vacances.

Equilibra el menjar en les barbacoes

Les barbacoes són una part integral de les vacances, però els aliments carregats de greixos i calories poden ser un perill per a la nostra salut. Intenta optar per carns magres com el pollastre o el peix, i acompanya-les amb amanides verdes o vegetals a la graella. Evita els embotits greixosos i les salses carregades de calories. També pots optar per alternatives vegetarianes com verdures a la graella o hamburgueses de vegetals.

Modera el consum d’aliments processats i dolços

Sovint  associem les vacances amb gelats, pastissos i altres dolços irresistibles. No passa res per gaudir d’un caprici de tant en tant, però consumeix-ne amb moderació. Opta per gelats de fruita o iogurts gelats baixos en greix en lloc de les opcions més pesades. També pots preparar postres saludables a casa amb fruita fresca.

 

Durant les vacances d’estiu, és possible mantenir un estil de vida saludable i alhora gaudir del menjar. Mantenir-se hidratat, augmentar el consum de fruites i verdures, equilibrar les barbacoes i moderar el consum d’aliments processats i dolços són algunes de les claus per aconseguir-ho. Recorda que el que mengem té un impacte directe en la nostra salut i benestar general.

/ Blog / Tags: , ,
CA