Alguns dels aliments de la dieta keto

LA DIETA KETO: UNA MIRADA INTEGRAL

La dieta cetogènica, o keto per abreujar, s’ha convertit en una de les estratègies alimentàries més populars dels últims anys. Però, en què consisteix exactament?

Doncs, la clau radica en la restricció dràstica dels hidrats de carboni. En una dieta keto es redueix el seu consum a menys de 50 grams diaris, depenent de la persona. En limitar aquesta font d’energia principal del cos, s’entra en un estat metabòlic anomenat cetosi.

Durant la cetosi, l’organisme deixa d’utilitzar la glucosa (procedent dels hidrats de carboni) com a combustible i passa a utilitzar els greixos com a energia alternativa. Això produeix uns compostos anomenats cossos cetònics, d’aquí el nom de la dieta.

Què menja un seguidor de la dieta Keto?

Els seguidors de la dieta Keto centren la seva alimentació en aliments rics en greixos saludables, com oli d’oliva, oli de coco, mantega alvocat, nous i llavors. Limiten la ingesta de carbohidrats, com pasta, pa, arròs, fruita i verdures amb alt contingut de carbohidrats. Les proteïnes són moderades i es prioritzen opcions com carns magres, peix, ous i formatges.

Beneficis potencials de la dieta Keto

  1. Pèrdua de pes: La cetosi pot accelerar la pèrdua de pes ja que el cos utilitza les reserves de greixos com a font d’energia principal.
  2. Millora de la salut metabòlica: Pot millorar els nivells de sucre en sang i el perfil lipídic, cosa que pot ajudar a reduir el risc de malalties com diabetis i malalties del cor.
  3. Augment de l’energia: Molts seguidors de la dieta Keto informen d’una millora en els nivells d’energia i en la claredat mental, possiblement a causa de l’estabilitat en els nivells de sucre en sang.

Consells per a seguir la dieta Keto amb èxit

  1. Planificació: Planifica les teves menjades amb antelació per garantir que segueixis una dieta equilibrada i nutritiva.
  2. Hidratació: Mantén-te ben hidratat, ja que la dieta Keto pot tenir un efecte diürètic.
  3. Suplements: Demana consell mèdic per si has de pendre suplements com magnesi i potassi per mantenir l’equilibri electrolític durant la transició a la cetosi.

Inconvenients

La dieta keto no està exempta d’inconvenients. Començar amb la keto pot provocar efectes secundaris com fatiga, malestar estomacal i mal de cap. A llarg termini, també es requereixen controls mèdics per vigilar possibles deficiències nutricionals i l’impacte en la salut renal.

Si estàs valorant seguir aquesta dieta, abans de prendre la decisió, consulta amb un metge o nutricionista per valorar si aquest pla s’adapta a les teves necessitats i condicions de salut particulars. Recorda, no totes les dietes són adequades per a totes les persones.

I si t’interessa el món de la nutrició i la salut, no dubtis a explorar altres articles del Blog de Mutuacat. Tenim una gran varietat de continguts per ajudar-te a aconseguir els teus objectius de benestar.

/ Blog / Tags: , ,